Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

Jorden anropar

Created with Raphaël Created with Raphaël Går det att kommunicera semantiskt avancerade budskap utan att använda ord? Finns det ett universellt språk som alla människor förstår oavsett var de kommer ifrån? Och hur kan vi designa gränssnitt för människor som inte kan läsa?

De här viktiga frågorna har kommit lite närmre ett svar i och med The Noun Project - en öppen bildbank med CC-licensierade symboler, gratis att använda för vem som helst. Projektet är finansierat av Kickstarter och går ut på följande:

Sharing, celebrating and enhancing the world's visual language.

Tanken är att vem som helst inom kort ska kunna ladda upp egna bilder och bidra till att utöka samlingen. På så vis ska snart världens alla substantiv finnas representerade av symboler alla människor kan förstå och relatera till.

Projektet tar designvärlden ett steg närmre att realisera det text-befriade gränssnittet, men också - vilket kan kännas ännu viktigare, en liten bit närmre att på riktigt bli en del av Open Source-kulturen.