Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

En idé är aldrig mer värd än sitt genomförande

Jag gillar verkligen när folk spottar sig i nävarna och faktiskt genomför idéer på riktigt. Om det så bara är för att bekräfta/motbevisa en tes. Det är det som är design för mig. Att försöka löpa linan ut och se om någonting håller i praktiken. Vad är poängen med att låta saker stanna vid att vara enbart ett koncept? Utan konkreta resultat tillför en idé inget värde i sig. Och utan genomförande kan en idé inte uppnå några resultat. Det är på grund av detta som jag kan känna en bitter smak i munnen av att tänka på företag som enbart säljer idéer och koncept för dyra pengar och lägger ut genomförandet på andra. Bra för dem. Sämre för deras kunder. Den här filmen är ett fint exempel på hur mycket mer värdefull och engagerande en idé blir om den faktiskt genomförs. Det var en brokig skara från bland annat IDEO (ja, företagsnamnet motsäger ju typsikt nog inläggets titel... så kan det gå) som bestämde sig för att realisera ett koncept från boken I miss my pencil. Tanken var att förena den digitala musikupplevelsen med spellistor, sampling och mixar med den analoga känslan av att "vända plattor". Kassettbands-peppen liksom. Det otroligt charmiga resultatet blev c60 Redux, som med hjälp av RFID-taggar på papperslappar gör det möjligt att spela musik på ett "digilogt" sätt.

c60 Redux from IDEO on Vimeo.

Och ja, jag önskar mig en c60 Music Player i julklapp.