Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

Priopoker

Poker Night meets Picasa. Lek är en bra grej. Särskilt i jobbsammanhang. Det handlar inte om att sitta på golvet i strumplästen, hålla varandra i händerna och sjunga fåniga sånger. Inte sådan lek. Det jag pratar om kallas för design games, eller gamestorming. Leken blir ett arbetsverktyg för att höja både kreativitet och effektivitet i designprocessen. En av mina favoritlekar är priopoker, eller priority poker som det heter egentligen.

Det går helt enkelt ut på att samla alla projektmedlemmar och intressenter i ett projekt och använda pokerspelet som metafor och verktyg för att ta fram relevanta prioriteringar för exempelvis kravspecifikationer, affärsmål eller användarscenarier.

Ett bra namn att hålla koll på inom ämnet design games är informationsarkitekten och interaktionsdesignern Donna Spencer.

Hopp och lek!