Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

Habegär

Jag har sneglat på den länge nu. Velat ha den, men inte tillräckligt för att verkligen slå slag i saken och köpa den. Jag har tänkt att det är en sådan där sak man egentligen inte behöver på riktigt. Jag har tänkt att jag lurar mig själv om jag inbillar mig att den skulle tillfredsställa något slags behov. Jag har slutat tänka nu. Jag måste ha en iPad. Det som fick mig att inse detta var appen UI Sketcher. Även den har jag sneglat på ett tag. Idag provade jag den för första gången på min kollega Peters padda. Det sa klick. Den appen är helt underbar - av tre anledningar:

1. 6up Grid Den utgår från min favorit-skissteknik 6up, utvecklad av Adaptive Path. Den går ut på att skissa smått och snabbt, gärna i grupp. Tanken är att producera sex olika versioner av samma funktion/sida på under femton minuter för att snabbt kunna utforska många olika lösningar på samma problem och slippa fastna i den första ofta mindre innovativa idén. I UI sketcher ser det ut så här:

2. Stackars träden Jag kommer aldrig mer behöva ha dåligt samvete för att jag gör av med för mycket papper när jag skissar. Slut på miljöförstöringen!

3. Molnet som sketchboard Det är inte alltid man befinner sig i samma rum som de andra i projektgruppen, även om det är önskvärt när man skissar tillsammans. Det är bästa är att låta gruppens alster bli själva projektdokumentationen genom att hänga upp skissförslag, förbättringar och iterationer på en så kallad sketchboard där alla kan se dem. Så här kan det se ut:

Med hjälp av UI Sketcher kan man lätt lägga upp skisserna i Dropbox, vilket på sätt och vis skulle kunna motsvara en sådan vägg, om än inte lika visuellt och lätt att ta på. Det bästa vore självklart att bygga en app som motsvarar en riktig sketchboard: en visuell manifestation av alla idéer en projektgrupp kommit på, slängt och/eller förfinat under ett projekt.