Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

Quora - min nya darling

Det tog ett tag för mig att inse vad som var så briljant med tjänsten Quora. Jag tror att anledningen till att jag inte förstod var att det var så otroligt enkelt! Både idén generellt, men gränssnittet speciellt. Vissa grafiska element skulle man säkert kunna slipa lite på, men jag fröjdas verkligen över de många små informationsarkitektoniska detaljerna som förhöjer designlösningen och gör den till mer än bara en social tjänst. Ett exempel är hur en användare kan hantera sina topics, det vill säga de ämnen man väljer att följa. För det första kan man enkelt ranka ämnesområden efter eget intresse, vilket känns ganska grundläggande. Det fina är att varje användare kan skriva in en egen text som talar om varför just hon är intresserad av ett visst ämne. Den här beskrivningen dyker upp bredvid användarens namn när hon svarar eller kommenterar på en fråga. På så vis kan andra se hur just hon upplever ett ämne, vilket ger en bättre förståelse för hennes åsikter, expertis och bakgrund. För att göra det lite mer tydligt gjorde jag en screencast av hur det ser ut när jag rankar och beskriver Topics:

Why I like the UI of Quora #1: rank and describe Topics from Emilia Blom on Vimeo.