Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

Konstiga favoriter

Ibland brukar jag mer eller mindre planlöst surfa runt på Kickstarter. Jag har nämt det tidigare, men känner att jag måste återkomma lite till den här underbara crowd-funding-tjänsten, där allehanda konst- och designprojekt kan söka och få ekonomiskt stöd av vem som helst. Mina favoriter just nu är:

The Noun Project Ett försök att skapa ett gratis bibliotek av symboler, läsbara och tillgängliga för alla människor. Jag har skrivit om det tidigare här.

Fixer's Collective Ett socialt experiment som vill förändra västvärldens slit-och-släng-mentalitet genom att samlas en gång i veckan och helt enkelt blåsa nytt liv i gamla trasiga saker.

Largest User Interface Library For Keynote And Powerpoint Keynotopia har skapat flera set av prototyp-templates för Keynote och Powerpoint, med hjälp av vilka man snabb kan slänga ihop snygga och klickbara prototyper för bland annat iPhone4 och iPad. Med hjälp av Kickstarter söker de nu finansiering till att bygga ut biblioteket till astronomiska proportioner. Mycket bra.

The Hip-Hop Word Count - A Searchable Rap Almanac Och sist men inte minst ett helt underbart projekt som har som mål att bygga en databas och fylla den med Hip-Hop-texter. Nu behöver vi aldrig mer sitta och undra från vilket county de 'bitch'-tätaste rap-texterna kommer. Otroligt användbart: