Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

Utan ord

Till och från går jag runt och klurar på hur vi kan designa gränssnitt för människor som inte kan läsa. Eftersom ikoner antagligen är en av stöttepelarna för en textbefriad designlösning blir jag lika glad varje gång jag hittar något projekt som tänjer på gränserna för vad ikoner kan klara av att kommunicera utan hjälp av ord. Har nämnt ett av dem (The Noun Project) flera gånger tidigare. Nu senast hittade jag ett till roligt ikon-projekt The Four Icon Challenge av designern Kyle Tezak. Han planerar att försöka fånga och komprimera olika berättelsers essens och handling (kan vara filmer, böcker eller historiska skeenden) med hjälp av enbart fyra ikoner. En inte alltför lätt uppgift, men en väldigt lockande tanke. Och fina resultat har det blivit hittills tycker jag. Min favorit är helt klart denna:

Romeo and Juliet icons by Kyle Tezak

Gissa vilken story det ska föreställa...