Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

Sketchnotes

Jag dör av inspiration när jag ser den tyska UX-konsulten och interaktiva AD:n  Eva-Lotta Lamms bokprojekt Sketchnotes. Sketchnotes Book by Eva_Lotta Lamm

Den innehåller alla hennes "skissanteckningar" från en herrans massa konferenser, föreläsningar och event under åren 2009-2010. Jag har inte hittat något bra svenskt ord för sketchnotes, Visual Note-Taking eller Graphic Recording, som det kallas på engelska. Förslag på vad vi kan kalla detta mottages tacksamt! Skissanteckningar får duga så länge. För den som vill läsa mer om detta har jag skrivit ett långt ode till företeelsen här.

Man kan även se hela samlingen av Eva-Lottas fantastiska skissanteckningar på Flickr. Här är några smakprov:

Windows Phone 7 Demo  @ Flash on the Beach 2010

Nando Costa: The Other Side @ Flash on the Beach 2010

The Brilliant Design Lecture – Internet Week Europe 2010

Jag känner mig galet pepp på att åka till SWSX med ritbok och pennor i högsta hugg!