Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

Önskelistan

The Internet Wishlist Jag blev fantastiskt glad när jag såg sajten The Internet Wishlist, ett helt genialiskt projekt som går ut på att vem som helst får skriva en liten önske-lapp och lägga i "förslagslådan" till internet... eller ja.

Det i alla fall lätt som en plätt att bidra - det enda man behöver göra är att posta en tweet med hashtaggen #theiwl och hoppas att Amit Richmond som ligger bakom det hela tycker att idén är tillräckligt nyskapande eller rolig för att retweeta och lägga upp den.

Resultatet kan nog så småningom bli ett paradis för den som är på jakt efter roliga idéer och inspiration till appar, sajter eller vilket digitalt projekt som helst egentligen. Förutsatt att fler människor lägger upp sina idéer. Hittills finns kanske inte så jättemånga bidrag och en del av dem är rätt knasiga, men mycket är faktiskt både intressant och bra.

Här är några smakprover, både med och utan verklighetsförankring:

"I’d like a real-life equivalent of command-F, as in “Find” my keys, wallet, phone, pen, etc."

"I wish someone would use the foursquare API to build a cab-sharing app to help you split a ride home at the end of the night."

"I wish there was an app that projected your imagination out into the open."

"I wish the Internet could replicate smell and taste, especially smell."