Emilia Blom
UI/UX Design, Content Strategy & Illustration

blog

Blog

Gimme!

Screenshot Gimme Bar Post-Delicious-eran har för mig kännetecknats av ett förvirrat sökande bland en uppsjö av diverse mer eller mindre märkliga bokmärkestjänster. Jag har flyttat runt som en nomad på jakt efter det ultimata verktyget för att samla, hantera och dela innehåll av olika slag. Inte för att livet med Delicious var speciellt mycket enklare, vi minns alla hur knepigt det kunde vara att hitta den där länken, det där klippet man hade sparat för tre månader sedan... nånstans här... vänta lite.

Men mitt i limbot av oreda och kaos hände något för mig: Jag står där med ena benet nedsjunket till knät i Little Snapper och Ember (som för övrigt också stänger ner), det andra försiktigt trevandes in i ZooTool samtidigt som jag balanserar en trave oöverskådligt favoritmarkerade Reederinlägg i famnen. Då slås jag av tanken: "hur svårt kan det vara?!". Jag vill ha EN tjänst som gör ALLT och som gör det BRA. Jag vill kunna spara screenshots, blogginlägg, citat, tweets, bilder, filmklipp, vad som helst - det ska inte spela någon roll. Och jag vill kunna sortera, tagga och dela på ett enkelt och intuitivt sätt. Gimme!

Det kan jag nu. Med tjänsten Gimme Bar, bygd av FictiveKin. Vid ett första intryck känns det som att de faktiskt har löst grundproblemet: jag kan spara på riktigt, inte bara bokmärka och det spelar ingen roll vilket format innehållet har. Självklart behöver betaversionen fixas till lite och jag hoppas de vidareutvecklar själva bläddrandet och filteringen men överlag kan jag säga att jag är helt överlycklig att ha hittat denna tjänst. Jag tänker testa den ett tag och samla lite mer detaljerade intryck av gränssnitt och användarupplevelse. Återkommer med recension.

Hurra!